Groepslessen

Groepslessen Hatha, Vinyasa en Yin Yoga Nijmegen

Contentment Yoga Nijmegen is momenteel druk bezig om het aanbod groepslessen uit te breiden. Wil je op de hoogte worden gehouden? Volg ons dan op social media!

Hatha yoga

Hatha is de oudste traditie van yoga asanas. Alle andere vormen van yoga asanas zijn hiervan afgeleid. Binnen de Hatha yoga traditie worden houdingen statisch met elkaar afgewisseld. Een houding houdt je gemiddeld 10 ademhalingen vast. Hierdoor helpt Hatha yoga je focus te vergroten en gecontroleerd je lichaam beter in balans te brengen.

Vinyasa yoga

Vinyasa – ook wel vinyasa flow – is een dynamischere vorm van yoga. Overgangen tussen houdingen gebeurt in een flow. De houdingen zelf worden korter vastgehouden, soms slechts één in- of uitademing. Je bent veel in beweging en gaat je hartslag snel omhoog. Hierdoor worden de energiestromen in je lichaam geoptimaliseerd.

Hatha Vinyasa yoga

De Hatha Vinyasa groepsles bij Contentment Yoga is een combinatie van deze twee vormen. Dankzij het rustige karakter van Hatha kom je in contact te staan met je lichaam, ademhaling en geest. Door het dynamische aspect van Vinyasa leer je je eigen grenzen te verkennen. In iedere yogales van Contentment Yoga wordt er ook aandacht besteed aan meditatie en ademhaling.

Yin yoga

Yin yoga is de meest rustige vorm van dit rijtje. Bij deze vorm houdt je houdingen soms wel tot minutenlang vast. Dit leidt tot een diepe stretch en zorgt ervoor dat het bindweefsel wordt aangesproken en zachter wordt. Daarnaast wordt door Yin yoga te beoefenen je parasympatische zenuwstelsel in werking gezet. Het parasympatische zenuwstelsel is verantwoordelijk voor rust en herstel (rest and digest).
Tijdens de Yin les zal ook uitgebreid aandacht worden besteed aan pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie.

Inschrijven voor de groepslessen kan via MOMOYOGA. Meer informatie over het actuele rooster vind je hier.