Beginnerscursus Yoga

Gratis proefles

Meteen inschrijven voor de gratis proefles op 2 maart?

8 weekse beginnerscursus yoga in Nijmegen centrum

Starten met Yoga? Wil je meteen een goede basis leggen? Zodat je hierna ook zelfstandig thuis kan oefenen? Of vol zelfvertrouwen iedere yogastudio binnen durft te lopen? In maart begint Contentment Yoga met een 8 weekse yoga voor beginners cursus in Nijmegen. In de lessen wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 8 personen, hierdoor krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht en kan er meer in de lessen worden geleerd.

Wat leer je?

Yoga is meer dan alleen houdingen op een matje. Het is een eeuwenoude levenswijze en draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling. In deze cursus wordt uiteraard een basis gelegd voor de meest voorkomende yoga houdingen (asanas). Hierbij komen Hatha, Vinyasa en Yin yoga aan bod. Daarnaast komen ook alle andere aspecten van yoga aan bod zoals meditatie, ademhalingsoefeningen (pranayama) en yoga principes (ethiek). De lessen duren 75 minuten waarbij 45 minuten wordt besteed aan houdingen en 30 minuten aan andere yoga aspecten.

Waar en wanneer?

Er zijn twee varianten op de cursus: basis of extra:
Basis: Één keer per week les op maandagavond van 17:45 tot 19:00 uur, 19:15 tot 20:30 uur OF 20:45 tot 22:00 uur
Extra: Twee keer per week les op maandagavond van 17:45 tot 19:00 uur, 19:15 tot 20:30 uur OF 20:45 tot 22:00 uur EN vrijdagmiddag van 16:00 tot 17:15 uur.

Locatie: Ganzenheuvel 15, Nijmegen

De les op vrijdagmiddag is een verdieping op de maandagavond of een extra les met een speciaal thema. Mochten er minder aanmeldingen zijn voor de vrijdagmiddag les dan is het voor cursisten die normaal gesproken alleen op maandagavond les volgen mogelijk om éénmalig of vaker los een vrijdagmiddag les mee te volgen.

Is deze cursus voor mij geschikt?

De yoga cursus voor beginners is voor iedereen geschikt, jong, oud, fit of minder fit. Dankzij de kleine groepsgrote krijgt iedereen persoonlijke aandacht en worden houdingen en tempo aan ieders persoonlijke niveau aangepast. Zo voelt iedereen zich prettig in de les. Deze cursus is bedoeld voor nieuwe studenten die graag een solide basis willen leggen voordat zij zomaar een yoga studio binnen lopen. In de cursus leer je ook om zelfstandig thuis te oefenen. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor studenten die al enige ervaring hebben met yoga maar het lastig vinden om trouw te blijven aan een regelmatige practice. Door met een vaste groep constructief aan je yoga practice te bouwen zal je eerder geneigd zijn je yoga practice hierna voort te zetten. Of dat nou in een studio is of in je eigen huis.

Tarief

De prijs voor de gehele cursus bedraagt 109 euro voor de basisvariant (8 lessen) en 189 euro voor intensief (16 lessen). De kosten per yogales zijn iets hoger dan een gemiddelde yogales bij andere studio’s. Dat komt omdat ik bewust werk met kleine groepen ( max 8 personen) en een les van 75 minuten zodat iedere student het voordeel van yoga optimaal ervaart. In een gemiddelde yoga studio zitten al snel minstens 15 studenten in een les. Bovendien zijn de lessen binnen de gehele cursus zodanig afgestemd met ruimte voor aanpassing zodat deelnemers optimaal kunnen leren.

Gebruik van yogamatten in de studio is gratis.

Kan je een week niet maar wil je toch graag meedoen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Proefles en inschrijven?

Op maandag 2 maart geef ik drie gratis proeflessen (17:45, 19:15 en 20:45). Meld je snel aan door je in te schrijven!

Inschrijven voor de cursus gaat via MOMOYOGA. Klik hier om je in te schrijven.

Meditatie Yoga Beginners Cursus Contentment